Hoe werkt het boeken van een rit?

Het boeken van een rit op de website taxiboeken.nl op een pc

Hieronder volgt een 10 stappenplan voor het reserveren en betalen van een taxirit via een browser op de pc, als u het stappenplan volgt kunt u binnen een paar minuten een taxi boeken, hierin staan alle mogelijke opties omschreven:

1. Selecteer de URL-balk en typ in: ‘taxiboeken.nl’.
2. Selecteer het boekingskader en voer uw vertreklocatie in. Let op: de eerste stap vereist het selecteren van soort vertreklocatie. De keuze bestaat uit ‘Adres’, ‘NS Station’ en ‘Luchthaven’. Heeft u gekozen voor ‘Adres’ dan dient u ‘Plaats’, ‘Straat’ en ‘Nr.’ (nummer) in te vullen. Heeft u gekozen voor ‘NS Station’ of ‘Luchthaven’ kies dan betreffend station of luchthaven.
3. Voer uw aankomstlocatie in, dit gaat op dezelfde wijze als vertreklocatie.
4. Selecteer met hoeveel personen u reist. Let op: vanaf 5 personen zal het vervoersmiddel automatisch springen op ‘Bus’. Wilt u toch liever gebruik maken van een auto dan zult u eerst het aantal personen moeten selecteren op een aantal minder dan 4.
5. Selecteer ‘Bereken ritprijs’. Hier vindt u informatie over de gevraagde prijs en kunt u uw ingevoerde gegevens controleren.
6. Selecteer ophaaldatum doormiddel van het invullen van de gevraagde datum in de hiervoor bestemde grijze vakjes. U kunt er ook voor kiezen om op het kalender icoontje te klikken wat zich bevindt aan de rechterzijde van de grijze vakjes.
7. Selecteer ophaaltijd doormiddel van het invullen van de gevraagde tijd in de hiervoor bestemde grijze vakjes en selecteer ‘Ga verder’. Let op: wanneer u een ophaaltijd selecteert die korter is dan geleverd kan worden krijgt bij het selecteren van ‘Ga verder’ een pop-up met daarin de minimale ophaaltijd voor die locatie. U krijgt ook de mogelijkheid om een retourrit te reserveren, wanneer u dit vakje selecteert zult u nog tussenstap moeten doorlopen voor het plannen va de retourrit, dit gaat op dezelfde wijze als heenrit.
8. Voer hier uw contactgegevens in, ‘Uw naam’, ‘Mobielnr.’ en ‘E-mailadres’ zijn hierin verplicht. Bij het veld ‘Opmerking’ kunt u informatie toevoegen. Voorbeelden: ‘gelieve niet aanbellen’, ‘graag kinderzitje (20kg 5 jaar)’ of ‘kat mee in kattenbak’. Selecteer vervolgens ‘Ga verder’.
9. Vervolgens ziet u alle ingevoerde gegevens, controleer deze op correctheid. Selecteer vervolgens de betaalwijze iDeal (dit is momenteel de enige betaalwijze) en volg de stappen om de reservering te voltooien.
10. Voltooid! U krijgt direct een bevestiging via sms en mail. Op het verkregen sms bericht kunt u ophaallocatie en vervoerdersinformatie terugvinden. Via de mail krijg u een factuur toegestuurd met alle gegevens van uw gemaakte boeking.

Het boeken van een rit op de website taxiboeken.nl op een smartphone

Hieronder volgt een 10 stappenplan voor het reserveren en betalen van een taxirit via browser op mobiel, als u het stappenplan volgt kunt u binnen een paar minuten een taxi boeken, hierin staan alle mogelijke opties omschreven:

1. Selecteer de URL-balk en typ in: ‘taxiboeken.nl’.
2. Klik op het gele vierkant waarin in staat: ‘Bestel hier uw taxi’.
3. Voer hier uw vertrek- en aankomstlocatie in. Let op: de eerste stap vereist het selecteren van soort vertreklocatie. De keuze bestaat uit ‘Adres’, ‘NS Station’ en ‘Luchthaven’. Heeft u gekozen voor ‘Adres’ dan dient u ‘Plaats’, ‘Straat’ en ‘Nr.’ (nummer) in te vullen. Heeft u gekozen voor ‘NS Station’ of ‘Luchthaven’ kies dan betreffend station of luchthaven. Zorg ervoor dat u het betreffende vertrek en aankomst adres aanklikt als het systeem die suggestie geeft, anders krijgt u een foutmelding dat u geen huisnummer heeft ingevoerd.
4. Voer vervolgens uw aankomstlocatie in, dit gaat op dezelfde wijze als vertreklocatie.
5. Selecteer met hoeveel personen u reist. Let op: vanaf 5 personen zal het vervoersmiddel automatisch springen op ‘Bus’. Wilt u toch liever gebruik maken van een auto dan zult u eerst het aantal personen moeten selecteren op een aantal minder dan 4.
6. Selecteer vervolgens de betaalwijze iDeal (dit is momenteel de enige betaalwijze).
7. Klik vervolgens op ‘Bereken ritprijs’. Hier vindt u informatie over de gevraagde prijs en wordt er gevraagd om uw persoonlijke gegevens in te voeren. Voer hier uw contactgegevens in, ‘Uw naam’, ‘Mobielnr.’ en ‘E-mailadres’ zijn hierin verplicht. Bij het veld ‘Opmerking’ kunt u informatie toevoegen. Voorbeelden: ‘gelieve niet aanbellen’, ‘graag kinderzitje (20kg 5 jaar)’ of ‘kat mee in kattenbak’.
8. Selecteer vervolgens ‘Reserveer rit’. U krijgt een pop-up met een bevestiging of u zeker weet of u de rit wilt reserveren.
9. Voer uw betalingsgegevens in, selecteer ‘Betaal’ en u wordt doorverwezen naar iDeal. Rond hier uw betaling af.
10. Voltooid! U krijgt direct een bevestiging via sms en mail. Op het verkregen sms bericht kunt u ophaallocatie en vervoerdersinformatie terugvinden. Via de mail krijg u een factuur toegestuurd met alle gegevens van uw gemaakte boeking.