Hoe werkt het boeken van een rit?

Het boeken van een rit op de website taxiboeken.nl op een pc

Hieronder volgt een 10-stappen plan voor het reserveren en betalen van een taxirit via een browser op de pc. Als je het stappenplan volgt kun je binnen een paar minuten een taxi boeken, hierin staan alle mogelijke opties omschreven:

1. Selecteer de URL-balk en typ in: ‘taxiboeken.nl’.
2. Selecteer het boekingskader en voer je vertreklocatie in. Let op: de eerste stap vereist het selecteren van soort vertreklocatie. De keuze bestaat uit ‘Adres’, ‘NS Station’ en ‘Luchthaven’. Heb je gekozen voor ‘Adres’ dan dien je ‘Plaats’, ‘Straat’ en ‘Nr.’ (nummer) in te vullen. Heb je gekozen voor ‘NS Station’ of ‘Luchthaven’ kies dan het betreffende station of de betreffende luchthaven.
3. Voer je aankomstlocatie in, dit gaat op dezelfde wijze als vertreklocatie.
4. Selecteer met hoeveel personen je reist. Let op: vanaf 5 personen zal het vervoersmiddel automatisch springen op ‘Bus’. Wil je toch liever gebruik maken van een auto dan zul je eerst het aantal personen moeten selecteren op een aantal minder dan 4.
5. Selecteer ‘Bereken ritprijs’. Hier vind je informatie over de gevraagde prijs en kun je je ingevoerde gegevens controleren.
6. Selecteer ophaaldatum door middel van het invullen van de gevraagde datum in de hiervoor bestemde grijze vakjes. Je kunt er ook voor kiezen om op het kalender icoontje te klikken. Dit bevindt zich aan de rechterzijde van de grijze vakjes.
7. Selecteer ophaaltijd door middel van het invullen van de gevraagde tijd in de hiervoor bestemde grijze vakjes en selecteer ‘Ga verder’. Let op: wanneer je een ophaaltijd selecteert die korter is dan geleverd kan worden, krijg je bij het selecteren van ‘Ga verder’ een pop-up te zien met daarin de minimale ophaaltijd voor die locatie.  Je krijgt ook de mogelijkheid om een retourrit te reserveren. Wanneer je dit vakje selecteert zul je nog tussenstap moeten doorlopen voor het plannen va de retourrit, dit gaat op dezelfde wijze als heenrit.
8. Voer hier je contactgegevens in,  je ‘Naam’, ‘Mobielnr.’ en ‘E-mailadres’ zijn hierin verplicht. Bij het veld ‘Opmerking’ kun je informatie toevoegen. Voorbeelden: ‘svp niet aanbellen’, ‘graag kinderzitje (20kg 5 jaar)’ of ‘kat mee in kattenbak’. Selecteer vervolgens ‘Ga verder’.
9. Vervolgens zie je alle ingevoerde gegevens (controleer deze op correctheid). Selecteer vervolgens de betaalwijze iDeal (dit is momenteel de enige betaalwijze) en volg de stappen om de reservering te voltooien.
10. Voltooid! Je krijgt direct een bevestiging via sms en mail. Op het verkregen sms-bericht kun je ophaallocatie en vervoerdersinformatie terugvinden. Via de mail krijg je een factuur toegestuurd met alle gegevens van je gemaakte boeking.

Het boeken van een rit op de website taxiboeken.nl op een smartphone

Hieronder volgt een 10-stappen plan voor het reserveren en betalen van een taxirit via browser op mobiel. Als je het stappenplan volgt kun je binnen een paar minuten een taxi boeken, hierin staan alle mogelijke opties omschreven:

1. Selecteer de URL-balk en typ in: ‘taxiboeken.nl’.
2. Klik op het gele vierkant waarin in staat: ‘Bestel hier uw taxi’.
3. Voer hier je vertrek- en aankomstlocatie in. Let op: de eerste stap vereist het selecteren van soort vertreklocatie. De keuze bestaat uit ‘Adres’, ‘NS Station’ en ‘Luchthaven’. Heb je gekozen voor ‘Adres’ dan dien je ‘Plaats’, ‘Straat’ en ‘Nr.’ (nummer) in te vullen. Heb je gekozen voor ‘NS Station’ of ‘Luchthaven’ kies dan het betreffende station of de betreffende luchthaven. Zorg ervoor dat je het betreffende vertrek en aankomst adres aanklikt als het systeem die suggestie geeft, anders krijg je een foutmelding dat je geen huisnummer hebt ingevoerd.
4. Voer vervolgens je aankomstlocatie in, dit gaat op dezelfde wijze als vertreklocatie.
5. Selecteer met hoeveel personen je reist. Let op: vanaf 5 personen zal het vervoersmiddel automatisch springen op ‘Bus’. Wil je toch liever gebruik maken van een auto dan zul je eerst het aantal personen moeten selecteren op een aantal minder dan 4.
6. Selecteer vervolgens de betaalwijze iDeal (dit is momenteel de enige betaalwijze).
7. Klik vervolgens op ‘Bereken ritprijs’. Hier vind je informatie over de gevraagde prijs en wordt er gevraagd om je persoonlijke gegevens in te voeren. Voer hier je contactgegevens in, je ‘Naam’, ‘Mobielnr.’ en ‘E-mailadres’ zijn hierin verplicht. Bij het veld ‘Opmerking’ kun je informatie toevoegen. Voorbeelden: ‘svp niet aanbellen’, ‘graag kinderzitje (20kg 5 jaar)’ of ‘kat mee in kattenbak’.
8. Selecteer vervolgens ‘Reserveer rit’. Je krijgt een pop-up met een bevestiging of je zeker weet of je de rit wilt reserveren.
9. Voer je betalingsgegevens in, selecteer ‘Betaal’ en je wordt doorverwezen naar iDeal. Rond hier je betaling af.
10. Voltooid! Je krijgt direct een bevestiging via sms en mail. Op het verkregen sms bericht kun je ophaallocatie en vervoerdersinformatie terugvinden. Via de mail krijg je een factuur toegestuurd met alle gegevens van je gemaakte boeking.