Hoe werkt het boeken van een rit?

Het boeken van een rit op de website taxiboeken.nl op een pc

Hieronder volgt een 10 stappenplan voor het reserveren en betalen van een taxirit via een browser op de pc, als u het stappenplan volgt kunt u binnen een paar minuten een taxi boeken, hierin staan alle mogelijke opties omschreven:

1. Selecteer de URL-balk en typ in: ‘taxiboeken.nl’.
2. Selecteer het boekingskader en voer uw vertreklocatie in. Let op: de eerste stap vereist het selecteren van soort vertreklocatie. De keuze bestaat uit ‘Adres’, ‘NS Station’ en ‘Luchthaven’. Heeft u gekozen voor ‘Adres’ dan dient u ‘Plaats’, ‘Straat’ en ‘Nr.’ (nummer) in te vullen. Heeft u gekozen voor ‘NS Station’ of ‘Luchthaven’ kies dan betreffend station of luchthaven.
3. Voer uw aankomstlocatie in, dit gaat op dezelfde wijze als vertreklocatie.
4. Selecteer met hoeveel personen u reist. Let op: vanaf 5 personen zal het vervoersmiddel automatisch springen op ‘Bus’. Wilt u toch liever gebruik maken van een auto dan zult u eerst het aantal personen moeten selecteren op een aantal minder dan 4.
5. Selecteer ‘Bereken ritprijs’. Hier vindt u informatie over de gevraagde prijs en kunt u uw ingevoerde gegevens controleren.
6. Selecteer ophaaldatum doormiddel van het invullen van de gevraagde datum in de hiervoor bestemde grijze vakjes. U kunt er ook voor kiezen om op het kalender icoontje te klikken wat zich bevindt aan de rechterzijde van de grijze vakjes.
7. Selecteer ophaaltijd doormiddel van het invullen van de gevraagde tijd in de hiervoor bestemde grijze vakjes en selecteer ‘Ga verder’. Let op: wanneer u een ophaaltijd selecteert die korter is dan geleverd kan worden krijgt bij het selecteren van ‘Ga verder’ een pop-up met daarin de minimale ophaaltijd voor die locatie. U krijgt ook de mogelijkheid om een retourrit te reserveren, wanneer u dit vakje selecteert zult u nog tussenstap moeten doorlopen voor het plannen va de retourrit, dit gaat op dezelfde wijze als heenrit.
8. Voer hier uw contactgegevens in, ‘Uw naam’, ‘Mobielnr.’ en ‘E-mailadres’ zijn hierin verplicht. Bij het veld ‘Opmerking’ kunt u informatie toevoegen. Voorbeelden: ‘gelieve niet aanbellen’, ‘graag kinderzitje (20kg 5 jaar)’ of ‘kat mee in kattenbak’. Selecteer vervolgens ‘Ga verder’.
9. Vervolgens ziet u alle ingevoerde gegevens, controleer deze op correctheid. Selecteer vervolgens de betaalwijze iDeal (dit is momenteel de enige betaalwijze) en volg de stappen om de reservering te voltooien.
10. Voltooid! U krijgt direct een bevestiging via sms en mail. Op het verkregen sms bericht kunt u ophaallocatie en vervoerdersinformatie terugvinden. Via de mail krijg u een factuur toegestuurd met alle gegevens van uw gemaakte boeking.

Het boeken van een rit op de website taxiboeken.nl op een smartphone

Hieronder volgt een 10 stappenplan voor het reserveren en betalen van een taxirit via browser op mobiel, als u het stappenplan volgt kunt u binnen een paar minuten een taxi boeken, hierin staan alle mogelijke opties omschreven:

1. Selecteer de URL-balk en typ in: ‘taxiboeken.nl’.
2. Klik op het gele vierkant waarin in staat: ‘Bestel hier uw taxi’.
3. Voer hier uw vertrek- en aankomstlocatie in. Let op: de eerste stap vereist het selecteren van soort vertreklocatie. De keuze bestaat uit ‘Adres’, ‘NS Station’ en ‘Luchthaven’. Heeft u gekozen voor ‘Adres’ dan dient u ‘Plaats’, ‘Straat’ en ‘Nr.’ (nummer) in te vullen. Heeft u gekozen voor ‘NS Station’ of ‘Luchthaven’ kies dan betreffend station of luchthaven. Zorg ervoor dat u het betreffende vertrek en aankomst adres aanklikt als het systeem die suggestie geeft, anders krijgt u een foutmelding dat u geen huisnummer heeft ingevoerd.
4. Voer vervolgens uw aankomstlocatie in, dit gaat op dezelfde wijze als vertreklocatie.
5. Selecteer met hoeveel personen u reist. Let op: vanaf 5 personen zal het vervoersmiddel automatisch springen op ‘Bus’. Wilt u toch liever gebruik maken van een auto dan zult u eerst het aantal personen moeten selecteren op een aantal minder dan 4.
6. Selecteer vervolgens de betaalwijze iDeal (dit is momenteel de enige betaalwijze).
7. Klik vervolgens op ‘Bereken ritprijs’. Hier vindt u informatie over de gevraagde prijs en wordt er gevraagd om uw persoonlijke gegevens in te voeren. Voer hier uw contactgegevens in, ‘Uw naam’, ‘Mobielnr.’ en ‘E-mailadres’ zijn hierin verplicht. Bij het veld ‘Opmerking’ kunt u informatie toevoegen. Voorbeelden: ‘gelieve niet aanbellen’, ‘graag kinderzitje (20kg 5 jaar)’ of ‘kat mee in kattenbak’.
8. Selecteer vervolgens ‘Reserveer rit’. U krijgt een pop-up met een bevestiging of u zeker weet of u de rit wilt reserveren.
9. Voer uw betalingsgegevens in, selecteer ‘Betaal’ en u wordt doorverwezen naar iDeal. Rond hier uw betaling af.
10. Voltooid! U krijgt direct een bevestiging via sms en mail. Op het verkregen sms bericht kunt u ophaallocatie en vervoerdersinformatie terugvinden. Via de mail krijg u een factuur toegestuurd met alle gegevens van uw gemaakte boeking.

Het boeken van een rit op de app

Hieronder volgt een 10 stappenplan voor het reserveren en betalen van een taxirit via de applicatie, als u het stappenplan volgt kunt u binnen een paar minuten een taxi boeken, hierin staan alle mogelijke opties omschreven:

1. Open de ‘Taxiboeken.nl’ applicatie. Voor download instructies zie LINK INSTRUCTIES DOWNLOAD APP
2. Plaats de pin met rode opvulling op de gewenste ophaallocatie. Het is ook mogelijk om eerst naar het menu (drie streepjes links boven) te gaan om vervolgens daar ‘Boek nu’ aan te klikken. Het is mogelijk om in- en uit te zoomen met behulp van twee vingers. Bij loslaten komt bovenin het scherm automatisch de gekozen locatie te staan. Rechtsonder in het scherm ziet u de verwachte aanrijtijd. Klik ‘Bevestig ophaallocatie’ in de gele balk onderin het scherm om uw ophaallocatie te bevestigen.
3. U wordt verwezen naar de vertrektijd, vul deze in doormiddel van het selecteren van de gewenste ophaaltijd. Let op: wanneer u een ophaaltijd selecteert die korter is dan geleverd kan worden springt de vertrektijd op de kortst mogelijke ophaaltijd. Na het selecteren van de gewenste ophaaltijd selecteert u ‘Kies bestemming en bereken prijs’ wat onderin het scherm weergegeven staat.
4. Plaats nu de pin met groene opvulling op de gewenste aankomstlocatie. Dit werkt op dezelfde wijze ophaallocatie (stap 2.) en klik vervolgens ‘Bevestig bestemming’.
5. Vervolgens krijgt u de geplande route te zien en kunt u de ingevoerde ophaallocatie en bestemming controleren. Klik vervolgens op ‘Ga verder’.
6. Hier krijgt u de mogelijkheid om keuze te maken tussen Auto en Bus waarbij de prijzen worden gegeven.
7. Selecteer met hoeveel personen u reist. Let op: u kunt maar tot 4 personen gebruik maken van ‘Auto’. Dient u te reizen tot 8 personen kies dan ‘Bus’, dit kunt u veranderen één stap terug (stap 6.).
8. Klik op ‘selecteer een betaalmethode’ en kies 3. IDEAL (dit is momenteel de enige betaalwijze).
9. Bij het veld ‘Opmerking’ kunt u informatie toevoegen. Voorbeelden: ‘gelieve niet aanbellen’, ‘graag kinderzitje (20kg 5 jaar)’ of ‘kat mee in kattenbak’. Selecteer vervolgens ‘Ga verder’.
10. Boek nu en uw rit reservering is voltooid! U krijgt direct een bevestiging via sms en mail. Op het verkregen sms bericht kunt u ophaallocatie en vervoerdersinformatie terugvinden. Via de mail krijg u een factuur toegestuurd met alle gegevens van uw gemaakte boeking. Via het keuzemenu (drie streepjes links boven) kunt u via ‘Mijn ritten’ ook alle gegevens terugvinden.